In one of my last posts I've mentioned, with a bit of a smile, that my husband turned vegan.
Well, not completely but he tries to avoid meat and dairy products as much as he can.
And as the loving and supporting wife I am, I decided to help him and take into consideration his needs while I'm making food.
So today I came up with this cool chickpea and roasted peppers recipe.
Scroll down for the recipe >>
באחד הפוסטים האחרונים הזכרתי בקצרה ובהסתלבטות קלה שבעלי הפך לטבעוני.
אמנם אנחנו לא מדברים על אדיקות מוחלטת אבל שמתי לב שהוא ממש משתדל להימנע ממאכלים שיש בהם בשר וממוצרי חלב.
ואחרי שעשינו מזה קצת צחוק, הבנתי שזה די רציני ובתור רעיה למופת ובת זוג תומכת החלטתי לעזור לו ולהתחשב בצרכים שלו בעודי מכינה אוכל.
אז בעקבות כמה סלטים מגוונים מעדשים שחורות (שמאז שגיליתי אותן לפני כמה שבועות אני ממש מאוהבת) החלטתי לפתוח את הראש לשאר סוגי הקטניות והתחשק לי לעשות משהו מגרגירי חומוס.
יכול להיות שחלק מהחשק נבע מהביקור האחרון שלי במסעדת אבו שדיד שבה, כחלק ממנת הטונה הצרובה שאכלתי, הוגש לצד הטונה סלט קטן ומעולה של גרגירי חומוס.
הצלחתי להיזכר רק במרקם ובצבע האדום של הפלפל הקלוי, וגם בטעם המובהק של הכמון. את יתר הסלט אילתרתי לחלוטין.
אני מניחה שלא יצא בדיוק אותו דבר אבל הסלט הזה מוצלח בפני עצמו, והוא נכנס ברגעים אלה ממש לרשימת "סלטי הבית" הקבועים שלנו.
והנה המתכון של "אפונה" לסלט גרגירי חומוס ופלפלים קלויים:
דרגת קושי: קל
זמן הכנה: 10 דק'
מס' מנות: 2
מצרכים:
1 קופסת שימורים של גרגירי חומוס מוכנים לאכילה
150 גר' רצועות פלפל אדום קלוי מתקתק בתחמיץ (אפשר להכין לבד אבל אני קניתי במעדנייה מוכן)
1/2 בצל סגול
צרור פטרוזיליה
לתיבול:
2 כפות שמן זית
מיץ מלימון שלם
חצי כפית כמון מזרחי
רבע כפית פפריקה מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
1. פותחים את קופסת השימורים, שוטפים את גרגירי החומוס פעמיים, מסננים ממים ומניחים בקערה.
2. קוצצים דק את הבצל הסגול ואת הפטרוזיליה ומוסיפים לקערה.
3. חותכים את רצועות הפלפל לקוביות קטנות ומוסיפים לקערה.
4. מוסיפים את הנוזלים - שמן זית, מי ששומר יכול להסתפק בכף אחת, ומי שלא, שיתפרע. וגם מיץ מלימון גדול שלם.
5. מתבלים בכמון, מעט פפריקה מתוקה, פלפל שחור גרוס, וקצת מלח.
6. מערבבים היטב.
אפשר להוסיף קצת שום כתוש (הפלפלים הקלויים שלי הגיעו במרינדה עם שום אז לא הייתי צריכה) וגם עלים ירוקים אחרים לפי הטעם.
והרי לכם סלט מהיר, קליל והכי חשוב ללא בשר או מוצרי חלב. בתיאבון!
תחזרו מחר לקצת אופנה :)
Fashionpea's chickpea and roasted pepper recipe (serves two):
Ingredients:
1 Can of chickpeas, ready to eat
150g strips of sweet marinated roasted red peppers (I got it from the local deli)
1/2 red onion
50g chopped fresh parsley
For seasoning:
2 tablespoons of olive oil
juice from a whole lemon
1/2 tablespoon of cumin
1/4 tablespoon of sweet paprika
1 teaspoon of grounded black pepper
a bit of salt
Preparation:
1. Open can of chickpeas, rinse chickpeas twice and strain water. Put chickpeas in a bowl.
2. Finely chop red onion and parsley and add to bowl.
3. Cut roasted pepper strips into small cubes and add to bowl.
4. Add liquids - olive oil and lemon juice.
5. Season with cumin, sweet paprika, grounded pepper and salt.
6. Mix well.
You can add some crushed garlic (the peppers I bought came marinated in garlic among other, so I skipped that) and/or other green leaves according to taste.
And there you have a nice, fresh vegan salad for two.
Bon appetit!